HTML

Magyarnak születtem

Magyarnak lenni, és magyarnak maradni, nehéz időben....azért, hogy Kárpátalja ne vesszen a feledés homályába!

Friss topikok

Címkék

2014.11.16. 13:40 Kárpátka

"A szándék mérettetik meg nem az adomány"

     Az elmúlt héten alkalmam lehetett a Magyar Református Egyház Zsinatán részt venni, és egy kamera mögül szemlélni az eseményeket...

  A zsinat napirendi pontjai között volt - nagy örömömre - Kárpátalja megsegítéséről szóló fejlemények ismertetése, ugyanis a Magyar Református Szeretetszolgálat- amiről lehet sokan értesültek - gyűjtést szervezett Kárpátalja számára, a jelenlegi válsághelyzetet figyelemmel kísérve.

   A hallottakról szeretnék néhány fontos adatot megosztani ( bár lehet csak nekem hatott újdonságként ) ha már ilyen hasznos információk birtokába jutottam...

   Az MRE Zsinatának elnöksége is gyűjtést hirdetett, ezt követően 5 171 270 forint adomány érkezett a szeretetszolgálat számlájára. Ebben az összegeben benne van az egyházközségek és a református intézmények adománya is. További felajánlások is érkeztek a szeretetszolgálathoz, egyéni vállalkozóktól és szervezetektől egyaránt, aminek összege 11 millió forint támogatást jelent. 

   De nem csak pénzbeli juttatásról gondoskodtak eddig, hanem a bizonytalan gázellátásra való tekintettel, összesen 70 kazánnal járultak a gyűjtéshez, amiről A Dunamelléki-, a Tiszáninneni- és az Erdélyi Református Egyházkerület gondoskodott.

    Valamint a szeretetszolgálat tüzelővel is segíteni szeretne, így a Tűzifa programját is kiterjesztette Kárpátaljára.

   Beregdarócon pedig egy raktárt hoztak létre, amit folyamatosan tölt  különböző tárgyi adományokkal a szeretetszolgálat, illetve rendszeresen meleg ruhát, és takarót ad át.

   Ezen kívül Beregszászban kilátás van egy kenyérüzem kialakítására, mely nélkülözhetetlen segítség a rászorulók számára.

   A jelentős adományokat  Zán Fábián Sándor - a Kárpátaljai Református Egyházkerület  püspöke személyesen is megköszönte a zsinat keretein belül.

  Jelenleg a háborús viszonyok minket csak közvetve érintenek, de tudjuk jól, hogy a jelenlegi aktuálpolitikai helyzet, és az országban uralkodó válság és nyomor arra kényszerít, hogy készüljünk fel minden eshetőségre erőnkhöz, és képességeinkhez mérten.

    Ehhez van szükségünk  "segítő kezekre"....

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://karpataljarol.blog.hu/api/trackback/id/tr306902535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása